Binnen 30 minuten hulp bij glasschade aan woning of winkel? Bel gratis:    

0800 - 1789

In het voor- en najaar zijn beslagen ramen geen onbekend gezicht en de vraag is hoe dat kan. Beslagen ramen kenmerken zich door condensvorming op de ruit en niet tussen de ruiten, dus in de spouw. In dat geval is uw ruit lek en moet deze vervangen worden. Beslagen ramen aan de binnen- of buitenzijde zijn een normaal verschijnsel met een duidelijke verklaring.

Condensvorming aan de buitenzijde van het glas.

Condens aan de buitenzijde ontstaat wanneer er een lage buitentemperatuur heerst, samen met een hoge relatieve vochtigheid en komt vaak voor in de ochtenduren in het voor- en najaar en verdwijnt in de loop van de ochtend weer, zodra de temperatuur oploopt en de luchtvochtigheid afneemt. Condensvorming is dus geen fout in het product, maar een gevolg van de zeer hoge warmte-isolatie van het glas. het verschijnsel doet zich gemiddeld 100 uur per jaar voor, vaak zeer vroeg in de ochtend, wanneer u er geen last van hebt.

Condensvorming aan de binnenzijde van het glas.

​Condensvorming aan de binnenzijde komt niet vaak voor, maar het kán wel. In situaties dat het buiten koud is en de luchtvochtigheid in uw woning relatief hoog is, dan is het mogelijk dat het gebeurd. Met name in badkamers, keukens en soms woonkamers waar veel vocht aanwezig is, komt condensvorming dus soms voor. Het is ook nu weer geen fout in het product, maar een combinatie van temperatuur en vochtigheid. Door de luchtvochtigheid omlaag te brengen en door beter te ventileren lost u het probleem op.

24/7 beschikbaar

Hoe snel kan onze glaszetter ter plaatse zijn op uw adres? Check het door de 4 cijfers van uw postcode in te voeren.

 

glasbreuk melden landkaart

Ga naar boven