Binnen 30 minuten hulp bij glasschade aan woning of winkel? Bel gratis:    

0800 - 1789

We onderscheiden om te beginnen recycling van glas waar drank, voedsel of cosmetica in was verpakt en vlakglas. We beperken ons in dit geval tot het recyclen van de diverse soorten vlakglas zoals onder andere vensterglas wat toegepast wordt.Vlakglas is een verzamelnaam voor verschillende soorten glas die in de woning- en utiliteitsbouw worden gebruikt. De meest bekende toepassingen zijn isolerend dubbelglas, spiegels, veiligheidsglas, blank glas en interieurbeglazing. 

Recycling spaart het milieu

Door vlakglas te verzamelen en te recyclen wordt het milieu gespaard. De productie van nieuw glas uit glasscherven verbruikt minder energie dan de productie uit de originele grondstoffen zand en soda. Recycling is daarom in maatschappelijk opzicht een belangrijke zaak.

Er komen alle mogelijke soorten vlakglas binnen bij de verwerkers van vlakglasafval, zoals draadglas, gelaagd glas, gekleurd glas en isolatieglas. Het recyclingbedrijf moet deze glassoorten eerst bewerken tot een eindproduct dat voor 100 procent uit puur glas bestaat. Het vlakglasafval moet dus worden ontdaan van strips, folies, ijzer en andere vervuilingen.
 

24/7 beschikbaar

Hoe snel kan onze glaszetter ter plaatse zijn op uw adres? Check het door de 4 cijfers van uw postcode in te voeren.

 

glasbreuk melden landkaart

Ga naar boven